Udskriv denne side

Nyheder

fredag d. 13. marts 2015

Brug låget!


...hvis du har brugte batterier.

Batterier er miljøfarligt affald, som ikke må komme i skraldespanden.

 

Batterier indeholder miljøskadelige og giftige tungmetaller, der kan skade miljøet og naturen, hvis vi brænder dem sammen med affald fra dagrenovation. Der er også råstoffer i batterier, der kan genanvendes til at fremstille nye produkter. Så der er gode grunde til at aflevere de brugte batterier til genbrug, når de er flade. Derfor er det vigtig, at batterierne ikke ender i skraldespanden, men i stedet samles ind til videre behandling og genanvendelse.


Brug derfor i stedet låget på din dagrenovationsbeholder - Du skal gøre således:

  1. Læg batterierne i en klar plastpose, fx en frysepose.
  2. Luk godt for posen og stil den på låget af dagrenovationsbeholderen, dagen inden eller samme dag spanden skal tømmes - så tager skraldemanden batterierne med. Posen må ikke bindes fast til håndtaget, men skal ligge løst ovenpå låget.

 

 

Det er alle de mindre batterier fra for eksempel legetøj, lygter, mobiltelefoner, høreapparat, fødselsdagskort med lyd, armbåndsur, den elektriske tandbørste, fjernbetjeninger osv. - stort set alle slags batterier - du kan aflevere på denne måde. Bilbatterier og andre store batterier skal du dog aflevere på genbrugspladsen!

Du kan naturligvis også aflevere små batterier på genbrugspladserne, som "farligt affald". 

Bor du i et boligselskab eller anden bebyggelse uden egen dagrenovationsbeholder, så benyt de spande der er sat op til batteriindsamling eller de beholdere, der er opsat i butikker og hos forhandlere:

» Se her listen med tilsluttede steder, i Fredensborg Kommune, der modtager batterier.

 

Hvad sker der med batterierne?

Når du har afleveret dine brugte batterier, bliver de sorteret og sendt til et behandlingsanlæg, der sørger for, at de bliver genanvendt.

Batterier indeholder nyttige råstoffer, der kan genanvendes. Ved at opvarme batterierne til 1200 grader kan man udvinde råstofferne (bl.a. jern, mangan og tungmetaller). Råstofferne bliver herefter brugt, til fremstilling af nye produkter, i jern- og metalindustrien.

Aflever derfor dine brugte batterier - så hjælper du både miljøet og er med til at bevare vigtige ressourcer!!!