Udskriv denne side

Nyheder

mandag d. 01. april 2019

Det er fuldstændigt vandvittigt


I Danmark drikker hver af os gennemsnitligt 21 liter flaskevand om året. Det er dobbelt så meget som svenskerne.
Vi har noget af verdens bedste drikkevand – og det er langt billigere og mere miljøvenligt at slukke tørsten i, end købt flaskevand.

Hvordan slukker du tørsten, når du er på farten?

Vi er så heldige, at vi blot kan åbne for hanen for at nyde et glas vand. Vandet kommer direkte fra undergrunden. Grundvandet er så rent, at der ikke er behov for at tilsætte klor - og vandet kontrolleres så kvaliteten er i orden.

Desuden er vand fra hanen det mest miljørigtige, man kan drikke.

DTU Miljø og HOFOR (Hovedstadens forsyningsselskab) har lavet et CO2 regnskab, der viser at postevand er 900 gange mere miljøvenligt end købt flaskevand. Det skyldes, at der ved flaskevand er blevet brugt CO2 på at producere flasken, tappe vandet og transportere flaskevandet i lastbiler.

Hertil kan man så tilføje, at der også er et affaldsproblem ved bortskaffelse af plastikflaskerne - selvom mange genanvendes.

 

Nogle stikprøve undersøgelser har også vist, at vand fra hanen slår flaskevand på kvaliteten, fordi flaskevandet har indeholdt flere bakterier (faktisk stilles der skrappere krav til vand fra hanen end til vand på flaske).

En liter vand koster kun ca. 6 øre og en liter flaskevand koster til sammenligning ca. 16 kr.

Flaskevand er dog et fornuftigt valg, når man er på ferie i lande, hvor vi ikke tåler drikkevandet fra hanen.

I stedet for at købe kildevand, kan du fylde en brugt plastikflaske eller en drikkedunk op hjemmefra og tage med dig - evt. fylde og stille dem i køleskabet, så du altid har koldt vand til at tage med dig - og give børnene med.

Tænk en ekstra gang over det. Vores drikkevand er frisk og godt - og det betaler sig, både for dig og i CO2 regnskabet!