Udskriv denne side

Nyheder

tirsdag d. 20. november 2018

Pressemeddelelse


Fælles indkøb af spildevandspumper giver væsentlige besparelser

Via indkøbssamarbejdet Nordkøb A/S har fem forsyningsselskaber underskrevet en attraktiv aftale med det verdenskendte danske pumpefirma Grundfos

Når et område bliver ramt af voldsomt regnvejr, vil presset på de lokale regnvands- eller spildevandsledninger ofte stige – og det samme gør behovet for at pumpe spildevand videre i ledningsnettet, så der ikke opstår oversvømmelser. Velfungerende og stabile spildevandspumper bliver derfor mere og mere afgørende for forsyningsselskabernes mulighed for at håndtere fremtidens større nedbørsmængder.


Nu har fem forsyningsselskaber underskrevet en fælles indkøbsaftale med det verdenskendte danske firma Grundfos om levering af og rådgivning om spildevandspumper. Aftalen er forhandlet hjem via det nordsjællandske indkøbssamarbejde Nordkøb A/S. Netop fordi aftalen er indgået som en stor aftale mellem Grundfos og de fem forsyningsselskaber er der sikret pæne besparelser i forhold til tidligere hvor indkøbene blev gjort enkeltvis af selskaberne.


Nordkøb viser sin værdi
”Med aftalen får vi spildevandspumper af højeste kvalitet – og samtidig har vi udsigt til en rigtig pæn besparelse. En besparelse som alt andet lige vil kunne mærkes helt ude hos kunderne. Det er aftaler som denne med Grundfos, der viser værdien af vores fælles indkøbssamarbejde på forsyningsområdet her i Nordsjælland”, siger Søren Støvring, bestyrelsesformand i Nordkøb A/S og adm. direktør i Hillerød Forsyning.


Aftalen løber i to år fra november 2018 med mulighed for forlængelse i yderligere to år. Den har en forventet totalværdi på 21,4 mio. kroner og omfatter løbende indkøb af spildevandspumper, reservedele, tilkøbsydelser og service for de fem forsyningsselskaber Hillerød Forsyning, Fredensborg Forsyning, Gribvand, Halsnæs Forsyning og Forsyning Helsingør. Aftalen indeholder også en option, så Novafos A/S, det sjette selskab i det fælles indkøbssamarbejde, kan gå med.


Salgsdirektør fra Grundfos, Lasse Mikkelsen tilføjer: ”Grundfos er glade for og stolte over at være udvalgt til at levere spildevandsløsninger til forsyningsselskaberne under indkøbsforeningen Nordkøb A/S i den kommende periode. Gennem hele processen har vi oplevet Nordkøb A/S som en seriøs og professionel samarbejdspartner.”


Fakta om Nordkøb A/S
Nordkøb A/S er et fælles indkøbssamarbejde mellem seks forsyningsselskaber i Nordsjælland. Ejerne er Forsyning Helsingør A/S, Novafos A/S, Gribvand A/S, Halsnæs Forsyning A/S, Hillerød Forsyning A/S og Fredensborg Forsyning A/S.


Selskabets formål er at fungere som indkøbsvirksomhed med henblik på at realisere besparelser for ejerne ved at organisere og gennemføre indkøb, samt i fællesskab at varetage eventuelle andre administrative opgaver og serviceydelser.


Yderligere oplysninger:
Søren Støvring, bestyrelsesformand i Nordkøb A/S og adm. direktør i Hillerød Forsyning, tlf: 25 65 59 00
Jacob Løvenstjerne, strategisk indkøber i Nordkøb A/S, tlf: 60 64 96 47, jal@nordkob.dk