Udskriv denne side

Hæld ikke fedt i afløbet (Cease the Grease)

Hvis fedtet bliver hældt i kloakken størkner det og sætter sig som en prop, så spildevandet ikke kan løbe frit i kloakken. Resultatet kan blive at vandet står højt i kloakken. Det kan give ovesvømmelser i kældre og lavtliggende boliger. Det lugter og tiltrækker rotter.
Det er dyrt at rense kloakkerne og det er dig som forbruger, der kommer til at betale.

Det skal du gøre:

Fedt fra panden, kan tørres af med køkkenrulle og smides i affaldsposen.

Hvis du har en større rest fedt, for eksempel stegefedt eller friturefedt, kan du hælde det i en tom juicekarton eller i en tæt plastikpose og smide det ud med det øvrige husholdningsaffald.

Undgå brug af kemiske midler som afløbsrens, kaustisk soda og klorin til at rense dit afløb - både for din egen skyld og af miljømæssige hensyn. For at forebygge dårlig lugt, fedt- og sæbepropper, kan du i stedet jævnligt hælde kogende vand i afløbet.

 

...Så husk, at fedt og olie må hverken komme i køkkenafløbet eller i toilettet, da det tilstopper kloakken!

 

Hent her vores gode huskeråd til hvad du skal undgå og hvad du skal gøre, så fedt og andre skadelige stoffer ikke kommer i afløbet og i kloakken (materialet er lavet til at printe to stk. A5 på ét stk. A4 papir - og som et kort hvis der printes på begge sider af papiret). Kortet er på fire sprog: dansk, engelsk, tyrkisk og arabisk:

For English version and Turkish and Arabic version, please download: