Drift lige nu
vejrist skybrud

Risikoen for store nedbørsmængder stiger gennem sommeren og topper i august.

Aktuelt

Er du klar til skybrud?

Skybrud kan ødelægge både bygningsdele og indbo. Men der er flere ting, du kan gøre for at forhindre eller begrænse skader.

Et skybrud er defineret som mere end 15 mm regn på 30 minutter, og når det regner så kraftigt, kan regnen ikke nå at løbe ned i regnvandskloakken. Derfor må vandet søge andre steder hen, og det gælder for dig om at undgå, at det ender i din kælder og føre til vandskader i din bolig eller oversvømmer din grund.

Skader kan både opstå ved, at regnvand strømmer ind på din grund og i din bolig fra omkringliggende terræn, eller ved at opstigende kloakvand eller grundvand trænger op i din kælder.

Hvis uheldet er ude? - så undgå hudkontakt med eventuelt spildevand, da det indeholder en lang række bakterier m.m.

Gør boligen klar, mens vejret stadig er godt

Der er flere ting du som boligejer, kan gøre før sommerens og sensommerens kraftige regn og skybrud dukker op. Vi har samlet nogle links her nedenfor og til højre:

Videncentret Bolius sætter fokus på oversvømmelse:

Forebyg oversvømmelser på den lange bane 

Der er et væld af kreative måder, til afledning af regnvand, blandt andet dræn langs husmuren, nedgravede faskiner, en regnvandsbeholder, anlagte regnvandsbede eller lavninger i terrænet. Fliser og belægning, som vand kan trænge igennem (permeabel belægning) mv. Du kan hente inspiration her:

 

Regnbed

Hvis du vil håndtere regnvand på din egen grund, kan det eksempelvis gøres ved at etablere en faskine eller et regnvandsbed, der opsamler og nedsiver regnvandet.