Drift lige nu
Fyldte beholdere - pap
Nyhed

Tips til plads i dine skraldespande

Mangler du plads til pap, plast eller til noget af dit andet affald? - eller vil du bare gerne minimere dit affald af hensyn til miljøet? Læs vores tips her...

Her kan du læse om, hvordan du kan få bedre plads i dine skraldespande samt hvordan du kan forebygge affald og genbruge mere i dit hjem.

Tips til mere plads i dine skraldespande

  • Klem affaldet sammen

Det behøver ikke at være besværligt at komprimere sit affald. Noget kan foldes, og noget kan stampes eller mases fladt. Tøm al emballage, inden du smider det ud, og klem det godt sammen, så det fylder mindst muligt. Fx fylder mad- og drikkekartoner langt mindre, når luften er taget ud af dem, og de er klemt sammen. OBS: Hvis der er et plastskruelåg, så tag det venligst af, inden du lægger begge dele i plast.

Vær opmærksom på, at store stykker plastfolie risikerer at sætte sig fast i genbrugsbeholderen. Det kan betyde, at din beholder ikke bliver helt tømt. 

Når du skal smide dit pap til affald så buk, tramp eller klip pappet i stykker, så det fylder mindre i beholderen. Pap i din genbrugsbeholder skal ligge løst, så det ikke sætter sig fast/i spænd ved tømning. Stort pap afleveres i papcontaineren på genbrugspladsen.

  • Sig nej tak til reklamer og aviser, du ikke læser

Fravælg de fysiske reklamer samt aviser, du ikke læser eller få i stedet dine aviser og reklamer i digital version. Der findes apps til mobilen, hvor du kan have alle reklamerne samlet, og de fleste aviser findes efterhånden som en e-avis. Fordelen er desuden, at du slipper for at slæbe bunker af reklamer og aviser hen til papirbeholderen.

  • Spar på engangsemballagen

Undgå at bruge engangsemballage som fx stanniol og husholdningsfilm. Du kan i stedet bruge bøtter og patentglas eller tomme syltetøjsglas o.lign til madrester.

  • Vælg produkter med minimal emballage

Mange af vores dagligdagsvarer er ofte pakket ind i meget emballage. Det kan hurtigt resultere i store mængde af emballageaffald i husstanden. Derfor kan det være en fordel at vælge produkter med minimal emballage eller slet ingen - fx grøntsager og frugter i løs vægt og gå generelt efter de produkter, hvor der er brugt mindst mulig emballage i indpakningen.

  • I vores Nyhed "Producer mindre affald", kan du få flere gode tips til, hvordan du mindsker affaldsmængderne:
Kæmpefisken, foran Kulturværftet i Helsingør 2020, satte fokus på plastikaffald fra havet.
Nyhed

Vi smider ca. 800 kg husholdningsaffald ud om året per dansker. Det gør, at vi ligger i toppen i Europa (Kilde: Miljøstyrelsen). En del af ressourcerne udnyttes i dag, ved at vi sorterer og genanvender affaldet. Men vi kan starte skridtet inden, og være bevidst om hvor meget af det vi køber, der ender som affald senere. Ved at forebygge og reducere affaldsproduktionen kan vi påvirke klimaet og miljøet endnu mere i en positiv retning. Derfor har vi lavet en guide med syv gode råd til at reducere affald i husholdningen.

Emne