Aktuelt

Vandets Dag 2024

22. marts er det Vandets Dag - World Water Day - der er en FN temadag, hvor der sættes fokus på retten til rent drikkevand i hele verden.

vandets dag

 

I år er temaet "Vand for fred":

  • Når der er mangel på vand, vandet er forurenet, eller når mennesker ikke har lige adgang til rent drikkevand, kan spændingerne stige på tværs af landegrænser.  
  • Mere end tre milliarder mennesker verden over er afhængige af vand, der krydser nationale grænser. Alligevel har kun 24 lande samarbejdsaftaler, som handler om at dele deres vand.
  • Efterhånden som klimakrisens påvirkninger øges, og befolkningerne vokser, er der et presserende behov, for at forene sig om at beskytte og bevare vores mest værdifulde ressource: vand! 
  • Folkesundhed, fødevareproduktion, og vores natur og miljø er alle afhængige af et velfungerende og retfærdigt styret vandkredsløb. 

Kilde: FN

Fakta om Vandets Dag

Vandets Dag eller Verdens Vanddag er en FN-temadag, der finder sted hvert år den 22. marts for at sætte fokus på drikkevandet.

Læs her om World Water Day

...

Besøg et vandværk eller et af vores renseanlæg:

Åbent Hus 2024
Aktuelt

Lørdag den 6. april 2024 kl. 10.00 – 14.00.

 

Vandets kredsløb og hvordan du passer på vores vand

Illustration der viser vandets vej fra boring til hane

Her kan du læse om vandets vej fra boring til dig som forbruger. Men hvor kommer grundvandet egentlig fra? - Se videoen og få forklaringen.

 

eng med rød valmue

Beskyt drikkevandet - gør haven sprøjtefri! Vi har masser af billigt og dejligt, rent drikkevand i vores vandhaner. Sådan skal det blive ved med at være.

 

Løbende vandhane tæt på

Vores grundvandsressource er begrænset - og et stort vandforbrug er dyrt for dig. Så derfor bør du spare på drikkevandet, hvor det er muligt. Læs her vores 20 vandvittige gode råd til, hvordan du kan spare på vandet...

 

Vandhane med rindende vand

I Danmark drikker hver af os gennemsnitligt 21 liter flaskevand om året. Det er dobbelt så meget som svenskerne. Vi har noget af verdens bedste drikkevand – og det er langt billigere og mere miljøvenligt at slukke tørsten i, end købt flaskevand.

Emne