Drift lige nu
Fælles vandressourcecenter Øresund
Nyhed

Fælles vandressourcecenter Øresund

Et nyt fælles vandressourcecenter skal reducere vores klimaaftryk, bidrage til den grønne omstilling og give renere vand i Øresund.

Vi skal i fremtiden rense spildevand fra flere borgere og virksomheder. Vi skal også rense spildevandet bedre og mere effektivt, så vi passer endnu bedre på vandmiljøet. Samtidig har vi en ambition om at reducere vores klimaaftryk, bruge spildevandet som ressource og producere grøn fjernvarme. 

Fredensborg Forsyning og Novafos planlægger derfor at erstatte elleve renseanlæg i Fredensborg, Hørsholm, Allerød, Egedal og Furesø Kommune med ét nyt fælles renseanlæg – et vandressourcecenter – som i fremtiden skal rense spildevandet fra borgere og virksomheder på tværs af kommunegrænser.

EU har i efteråret 2022 sendt udkast til et revideret byspildevandsdirektiv i høring. Udkastet stiller større krav til rent vandmiljø, energi- og klimaneutralitet og genbrug af ressourcer. Vandressourcecenteret skal derfor ruste til de skærpede krav om bedre spildevandsrensning og grøn omstilling.

 

Læs mere på projekthjemmesiden for

Fælles vandressourcecenter Øresund